מנסף טלה לארוחת שישי:
מה נחוץ?
לטלה:
חצי ק״ג כתף טלה חצול לקוביות ללא העצם
עצם של הכתף טלה
בצל אחד בינוני חתוך לחצאי עיגולים
2 ליטר מים
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
3 תרמילי הל שבורים
מקל קינמון אחד
5 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
לאורז:
3 כפות שמן זית
100 גרם צנוברים
600 גרם אורז בסמוי
רבע כפית אגוז מוסקט מגורר
חצי כפית הל טחון
2 כפיות מלח הימלאיה ורוד
ומה עושים?
מכינים את נוזל הבשר
מלהטים סיר גבוה מוסיפים שמן זית ואת הבצל ומטגנים להזהבה כמה דקות
מוסיפים את הבשר ומטגנים עם הבצל עוד מספר דקות
מוסיפים מים, תבלינים מערבבים ומביאים לרתיחה
מעבירים לאש הכי קטנה מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים או עד לריכוך מלא של הבשר
מסננים ושומרים את נוזל הבשר בכלי נפרד ואת הבשר בכלי נפרד
מכינים את הקדירה:
מלהטים סיר רחב וגבוה מוסיפים שמן זית ואת הצנוברים מטגנים על להבה בינונית דקה שתיים
מוציאים כף מה צנוברים ושומרים להגשה
מוסיפים לסיר את הבשר אם הקוביות גדולות מפרקים אותן ככה שיהפכו אפילו לשערות ומסדרים יפה על שכבת הצנוברים
מניחים בקערה את האורז ומוסיפים את התבלינים מערבבים
מניחים מעל הבשר את האורז לא מערבבים
יוצקים מנוזל הטלה המסונן רק עד לכיסוי האורז
מרטיבים מגבת מטבח נקייה סוחטים היטב
מניחים מעל הסיר ומעליה את מכסה הסיר
מבשלים כעשר דקות על להבה בינונית מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות
האורז בזמן הזה ממשיך להתרכך ולכן ממש חשוב לא להסיר את המכסה או המגבת פשוט לא לגעת
ההגשה
הופכים את הסיר על מגש (סינייה – תבנית עגולה גדולה )
מפזרים מעל את הצנוברים שחיכו יפה בצד
ומגישים בתאבון