ערן זהבי שקל לפרוש מכדורגל? כוכב מכבי תל אביב התארח בכנס של המכללה למנהל בראשון לציון וחשף את המשבר

קניון רוטשילד ראשון לציון

כוכב קבוצת הכדורגל מכבי תל אביב התארח בכנס שערכה היום (ד') הפקולטה למשפטים במסלול האקדמי המכללה למינהל בנושא המאבק בהתפרעויות במגרשי הכדורגל.

צילום: יח"צ המכללה למינהל

במהלך הכנס, ורגע לפני הדרבי התל אביבי, חשף כוכב הכדורגל כי עם פרוץ מגפת הקורונה, התקשה להתמודד במשחקים שנערכו ללא קהל ואף שקל להכריז על פרישה מכדורגל.

ברקע ריבוי אירועי האלימות וההתפרעויות במגרשי הכדורגל בשנים האחרונות, התכנסו בכירים בכדורגל הישראלי לדון בדו"ח הוועדה לבחינת הרפורמה בדרכי המאבק בהתפרעויות במשחקי הכדורגל בישראל. הדיון התקיים בפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטרקיס במסלול האקדמי המכללה למינהל בראשון לציון.

לכנס הגיעו בכירים רבים ביניהם: ראש עיריית ראשון לציון מר רז קינסטליך, יו"ר התאחדות הכדורגל בישראל מר משה שינו זוארץ, ויו"ר מנהלת הליגות בכדורגל, מר ארז כלפון, ערן זהבי, שחקן כדורגל במכבי תל אביב, מנכ"לית מועדון הכדורגל מכבי תל אביב, הגב' שרון תמם, מנכ"לית קבוצת הכדורגל הפועל עכו, הגב' קרן בן נשר, עו"ד עמית פינס, ראש מחלקת חדלות פרעון וספורט, ויו"ר היציע, ארדון אוהדי קבוצות הספורט בישראל, מר שי גולוב.

ערן זהבי, שחק כדורגל במכבי תל אביב, סיפר, כאשר נשאל על משחקים ללא קהל: "בתקופת הקורונה הייתי קרוב לפרוש מכדורגל, הייתי מגיע כי הייתי חייב". 

ד"ר נילי קרקו־אייל- מרצה בפקולטה למשפטים במכללה למינהל: ספורט ובמיוחד כדורגל הוא פעילות חוצת מגזרים, מגדרים, מעמד סוציו-אקונומי ואזור מגורים. אין זה מפתיע אם כך שהמתרחש במגרשים הוא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. בצד גילוי אחדות וקהילתיות, ענף הכדורגל מתמודד עם התפרעויות, אלימות מילולית, ונדליזם וגזענות. תופעות אלה דורשות מהמשפט לגלות נחישות בטיפול בתופעה אבל גם יצירתיות. על ההסדר המשפטי לאזן בין השאיפה למגר את התופעה והשאיפה לכבד את מקומו של המשחק בחברה הישראלית. הדוח הוא צעד חשוב ביותר בכוון זה ואנחנו מברכות על ההזדמנות להציג את עיקריו ולנהל דיון בנושא.

מצורפים עיקרי הדברים: 

  • מר ארז כלפון, יו"ר מנהל הליגות בישראל: "המשטרה אישרה פרטוכניקה קרה במגרשים בתנאי שהיא תתפועל באופן מקצועי במגרשים. ברגע שיפנו דרך הקבוצה למשטרה וברגע שהקבוצה תפנה למשטרה כל קבוצה תוכל להפעיל פרוטכניקה במגרש"
  • ערן זהבי, שחקן כדורגל במכבי תל אביב:
    "לגבי פירוטכניקה באיטליה זה היה הרבה יותר משמעותי שם. היה אפשר לשמוע בום באמצע המשחק ולזרוק חזיזים, כל האצטדיון היה יכול להיות מלא בפירוכטניקה. קשה לי להביע עמדה מסוימת על מדינות אחרות כי אני לא יודע מה ההתנהלות שם"

    "לגבי הפחתת נקודות לקבוצות בשימוש בפרוטכניקה, יהיה מאוד קשה לשלוט בזה, לדוגמא קבוצה מסוימת יכולה לשלוח חלק מהקהל שלה לאצטדיון של מכבי תל אביב והם יתפרעו ויעשו שימוש בפרוטכניקה, העונש יתקיים על מכבי תל אביב. אני לא רואה בזה פתרון יצירתי , לא חושב שזה נכון ולא פרקטי".
  • הגב' שרון תמם, מנכ"לית מועדון מכבי תל אביב: 
    "המועדון שלנו משקיע המון כספים בחקירה וזיהוי, אנחנו מביאים את השמות למשטרה והרבה פעמים הם לא עושים לגבי זה כלום, ואם כן אז בית הדין לא יכול לעשות כלום עם זה, ולכן מחליטים מראש להפחית נקודות לקבוצה".

    "אני רוצה להציע הפרדה של הדיון, מצד אחד איך המדינה מתחילה לפעול נגד אותם מתפרעים, ומצד שני איזה סגנון של עונשים ההתאחדות צריכה לתת לקבוצות, כי מבחינתי צריך קודם כל לעזור לקבוצות לפעול נגד אותם אוהדים אבל לא ניתן גם לתת עונשים כבדים כי ההרתעה לא אצלנו ולא יכולה להיות אצלנו ולכן אני פוסלת את סוג הענישה הזאת".
  • ניר רשף, תובע התאחדות הכדורגל בישראל: "הקמת הועדה היא אחד הדברים הכי חשובים וחייב ליישם את ההמלצות שלה, נקים גם וועדת יישום לצורך כך אבל אי אפשר ללכת ממאה שישים קמ"ש לאפס. צריך להיות כאן שימוש בשכל והיגיון לטובת כל ענף הכדורגל".

הגב' קרן בן נשר, מנכ"לית קבוצת הכדורגל הפועל עכו:
"מניסיון אני חושבת שכן צריך להעניש את הראשי קבוצות שמתנהגים בצורה שלא נאותה.
אני בעד הפחתת נקודות במקרה שבה יש אלימות מראשי קבוצות או בעלי תפקידים בקבוצה ויש לתת דוגמא. חושבת שככה גם אפשר למנוע את ההתנהגת של הקהל. יש למצוא את הפתרון הנכון. יחד עם המשטרה ומשרד הספורט".

השארת תגובה