פורצי דרך! המכללה למינהל ראשון לציון פותחת את המרכז הישראלי לחוסן מנטלי וביצוע מיטבי אשר יאפשר למנהלים, מוזיקאים, אנשי ביטחון, ספורטאים וכו' להתאמן על מיומנויות מנטליות

קניון רוטשילד ראשון לציון

צילום: המכללה למינהל.

המכללה למינהל פותחת את המרכז הישראלי לחוסן מנטלי וביצוע מיטבי! המרכז, שנקראI'M-TOP, יסייע ויאפשר לספורטאים ולאנשי ביצוע (אנשי ביטחון, מנהלים, מוזיקאים ועוד) להתאמן על מיומנויות מנטליות, תוך חשיפה למצבי לחץ משתנים, וכן יכשיר אנשי מקצוע בתחום

בתמונה: בתמונה ד"ר לאל גרשגורן, ד"ר איריס אורבך וד"ר אסף בלאט. צילום: המכללה למינהל.

סטודנטים לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט יטפלו במסגרת המרכז במגוון אוכלוסיות במכללה למנהל ד"ר איריס אורבך, ראשת התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט: "המטרה העיקרית שלנו היא להשתמש בידע שבידנו על מנת לאפשר לכל איש ביצוע להבין כיצד ניתן להגיע למיצוי יכולות"
 
I'M-TOP ((Israeli Mental Toughness & Optimal Performance center, המרכז הישראלי לחוסן מנטלי וביצוע מיטבי, נפתח השבוע במסגרת לימודי התואר השני בפסיכולוגיה של הספורט במכללה למינהל, המסלול האקדמי. המרכז מוקם בעזרתם של אנשי הסגל של התוכנית, ד"ר לאל גרשגורן, ד"ר אסף בלאט ופרופ' בוריס בלומינשטיין.

צילום: המכללה למינהל.

מה זה למעשה חוסן מנטלי? מדובר במקבץ יכולות שמסייעות לאדם להישאר מווסת גם כשהתנאים מסביבו משתנים. יכולתו של ספורטאי ואיש ביצוע לשגשג תחת לחץ היא אחד המדדים המשמעותיים ביותר שיקבעו אם הם יוכלו לממש את היכולות המלאות שלהם בזמן אמת. לחצים וחששות קיימים בקרב כל הספורטאים ואנשי הביצוע – גם אלו שמתחרים ברמה העולמית הגבוהה ביותר.
 
המרכז החדש במכללה למינהל שם לעצמו למטרה לסייע ולאפשר לספורטאים ולאנשי ביצוע (דוגמת אנשי ביטחון, מנהלים, מוזיקאים ועוד) להתאמן על מיומנויות מנטליות תוך כדי חשיפה למצבי לחץ משתנים. בנוסף, המרכז יכשיר אנשי מקצוע בתחום הפסיכולוגיה של הספורט, וילמד דרכי מדידה אשר מאפשרים מעקב וניטור של יכולת הספורטאים ואנשי הביצוע לשגשג במצבי לחץ.

צילום: המכללה למינהל

המרכז כולל מגוון טכנולוגיות ומכשור מתקדם אשר מאפשרים מדידה של ויסות עצמי, לדוגמה: מכשור חדשני של ביופידבק המלמד כיצד לשמור על ויסות עצמי דרך מדידה של קצב נשימות, דופק, ומוליכות חשמלית של העור. בסופו של תהליך, המכשור מאפשר להגיע לויסות אופטימלי רגע לפני ותוך כדי תחרות, מבחן, הופעה וכדומה.
 
מכשיר ייחודי אחר, Dynavision-2, עובד על שליטה קשבית תוך כדי ביצוע משימות פסיכו-מוטוריות. המכשיר מאמן שימוש בקשבים רחבים וצרים, ריכוז אל מול מסיחים, הפחתת תגובות אימפולסיביות והתמודדות יעילה עם תסכול שיכול לעלות תוך כדי התרגול.
 
מי יטופל במרכז?
בשלב הראשון המרכז יהיה מיועד לסטודנטים במסגרת התואר השני בפסיכולוגיה של הספורט ולכלל קהילת המכללה למנהל. הסטודנטים ילמדו בשלב זה כיצד לתפעל את המכשור, ויטפלו במסגרת הפרקטיקום שלהם במגוון של אוכלוסיות במכללה למנהל: ספורטאים, סטודנטים למשפטים אשר מתכוננים למבחני לשכה ועוד.
 
בשלב השני ייפתח המרכז למתן ייעוץ, אימונים מנטליים ושיתופי פעולה מחקריים עם מגזרים שונים מחוץ למכללה.
בשלב זה השירותים למעשה ייפתחו גם לאוכלוסייה מחוץ למכללה למנהל, כאשר סטודנטים אשר עושים את העבודה ההתנסותית שלהם יעניקו את הייעוץ והליווי.

ד"ר איריס אורבך, ראשת התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני: "הרעיון של המרכז נולד כתוצאה מהרצון של אנשי הסגל של התוכנית להמשיך ולקדם את הכשרתם של אנשי מקצוע בתחום פסיכולוגיית הספורט בישראל. המטרה העיקרית שלנו במרכז הינה להשתמש בידע של פסיכולוגיה של הספורט על מנת לאפשר לכל איש ביצוע (כמו ספורטאי, לוחם, רקדן, מנהל וכדומה) להבין כיצד ניתן להגיע למיצוי יכולות תוך כדי חשיפה ללחץ".

צילום: המכללה למינהל


 
 

השארת תגובה