גליליות חצילים במילוי עוף ועשבי תיבול – הפעילה החברתית והשפית הראשל”צית ליאת דוד בסידרת מתכונים טעימים במיוחד

קניון רוטשילד ראשון לציון

גליליות חצילים במילוי עוף ועשבי תיבול ברוטב עגבניות וטופינג של סלט טחינה

מה נחוץ?
לחצילים:
2-3 חצילים (תלוי בגודל) שטופים היטב ופרוסים לאורך לפרוסות של כס״מ אחד
מעט שמן זית
מעט מלח אטלנטי או הימלאיה ורוד גס
עשבי תיבול יבשים בסגנון איטלקי או פרובאנס

לרוטב העגבניות:
קופסאת עגבניות פולפה של Mutti Pomodoro
חצי שפורפרת רסק עגבניות של mutti
עלים מרבע צרור בזיליקום קצוצים דק
מלח אטלנטי , פלפל שחור, למי שבקיטו כף אחת של סוויטאנגו למי שאינו בקיטו אפשר 2 כפות סילאן 100 אחוז טבעי

למלית:
בצל גדול קלוף קצוץ דק
חצי קילו טחון עוף
עלים מרבע צרור פטרוזיליה
עלים מרבע צרור נענע

לתיבול:
ביצה אחת מידה L
כפית שטוחה מלח אטלנטי או הימלאיה ורוד
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית שטוחה כורכום

להגשה:
סלט טחינה
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד (עכשו בשווקים ניתן למצוא ליים שהוא מלא במיץ ממליצה להשתמש בו בעונה)
מלח לפי הטעם
מים לפי רמת הסמיכות שאוהבים את הטחינה (לא דלילה מדי)

לקישוט
מעט צנוברים קלויים במחבת
עלי פטרוזיליה

ומה עושים?
החצילים:
מחממים תנור על 200 מעלות מרפדים תבניות תנור בנייר אפיה מורחים את נייר האפיה במעט שמן זית
מנחים את פרוסות החציל האחת לצד השניה בתבניות מורחים את חלקן העליון בעזרת מברשת בשמן זית בוזקים מעל מלח ותערובת עשבי תיבול יבשים
מעבירים לתנור החם ואופים כרבע שעה או עד שפרוסות החצילים משחימות מעט

המלית:
מלהטים מחבת מוסיפים מעט שמן זית ואת הבצל הקצוץ ומטגנים (טיגון אידוי במידה ויש צורך מזלפים מעט מים למחבת כך הבצל לא ישרף וגם חסכנו שמן) עד להשחמה
מעבירים לקערת ערבוב מוסיפים לקערה את העוף הטחון, עשבי תיבול קצוצים
בקערית נפרדת מערבבים ביצה עם תבלינים ומעבירים לקערת העוף מערבבים /לשים את כל המסה עד לקבלת תערובת אחידה

רוטב העגבניות:
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב

הטחינה:
מערבבים את כל החומרים טועמים ומתקנים תיבול

הרכבה ואפיה:
מניחים פרוסת חציל על משטח עבודה, יוצרים ממסת המלית קציצה מאורכת ומניחים בקצה הרחב של פרוסת החציל מגלגלים את החציל (עוטפים) על הקציצה ככה שנוצרת גלילה
כך ממשיכים עם כל פרוסות החציל והמלית
מסדרים תבנית לאפיה בתנור מניחים בתחתית התבנית מחצית מרוטב העגבניות
מסדרים את הגלילות האחת צמודה לשניה
מוזגים ומפזרים באופן אחיד את המחצית השניה של רוטב העגבניות על גלילות החצילים
עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו נייר כסף
מעבירים לאפיה בתנור שחומם מראש לכ 20-30 דקות
מוציאים את נייר האפיה ונייר הכסף ואופים עוד חמש דקות
עד שלב זה ניתן להכין יום יומים מראש ואז רק לחמם לפני ההגשה
מוציאים מהתנור מוזגים על הגלילות את סלט הטחינה מפזרים מעל מעט צנוברים שנקלו במחבת
ועלי פטרוזיליה ומגישים
בתאבון

ליאת דוד ראשון לציון - מקומון ראשון
ליאת דוד ראשון לציון – מקומון ראשון

השארת תגובה