לרגל חודש האזרח הוותיק קבלו את 10 הדיברות לבטיחות לגברים ונשים בגיל השלישי הרצאת ההשקה היתה באחוזת ראשונים ראשון לציון

קניון רוטשילד ראשון לציון

בתמונה: סמנכ"ל המוסד לבטיחות ולגיהות שלמה אלוני ודיירים.ותת מאחוזת ראשונים. צילום באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות.

לרגל חודש המודעות לאזרח הוותיק, המוסד לבטיחות ולגיהות יוצא בסדרה של הרצאות על בטיחות בעבודה המיועדות לגברים ונשים בגילאי השלישי. מדי שנה מתים 250-300 אנשים כתוצאה מנפילות בביתם, כאשר 75% מהם בני גיל 75 ומעלה

הרצאת ההשקה התקיימה אמש בדיור מוגן "אחוזת ראשונים" בראשון לציון בפני משתתפים רבים. באירוע ניתן מידע מקצועי והנחיות לקהל "10 הדיברות לבטיחות לגברים ונשים בגיל השלישי ". ההנחיות שנועדו לסייע בשמירה על בטיחותם ובריאותם של האזרחים הוותיקים בבית, במקומות העבודה, ההתנדבות וגם בביתם, בדיור המוגן.

ההרצאה ב״אחוזת ראשונים״ הייתה יריית הפתיחה לסדרת הרצאות שתתקיימנה מטעם המוסד לבטיחות ולגהות לאזרחים וותיקים במהלך כל השנה ברחבי הארץ, לרבות במקומות עבודה שיש בהם ריכוז של עובדים ועובדות בגיל השלישי, בבתי דיור מוגן, מועדונים ועוד.

מנכ"ל המוסד לבטיחות ולגהות, ד"ר מיקי וינקלר, מדגיש:
"יותר ויותר אזרחים בגיל השלישי מצטרפים בשנים האחרונות לשוק העבודה בישראל. השנה האחרונה מראה עלייה מטאורית של פגיעות ראש וגפיים של אזרחים וותיקים, שנפגעו בדרכם לממ"ד או למקלט. האזרחים הוותיקים הם מהנכסים החשובים ביותר בחברה שלנו. במיוחד בתקופות מאתגרות כמו מלחמה, יש להקדיש תשומת לב לבטיחות בבית – הסרת מכשולים בדרך לממ"ד או למקלט במקומות העבודה, בחינת תשתיות חשמל וממניעת נפילות. התאמות קטנות יכולות למנוע אסונות גדולים."

במסגרת חודש האזרח הוותיק הבינלאומי שחל בנובמבר המוסד לבטיחות ולגהות משלב כוחות יחד עם כלל הארגונים והרשויות להעלות את המודעות לאזרח הוותיק, לחנוך מנהלים לאבחון סיכונים ומזעורם, לשילוב אזרחים ותיקים בעבודה בבטיחות שתמנע פגיעה בבריאותם ובגופם, זו הזדמנות לכולנו לוודא שהיקרים לנו בגיל השלישי חיים בסביבה בטוחה ומוגנת, שתאפשר להם להמשיך לתרום לחברה ולהיות חלק פעיל ממנה.

10 הדיברות לבטיחות בגיל הזהב:

  1. שימרו על הבית בטוח: הסירו מכשולים כמו שטיחים רופפים וחפצים במסדרונות.
  2. האירו את הבית: ודאו שכל החדרים מוארים היטב, במיוחד אזורים מסוכנים כמו מדרגות.
  3. בדקו מכשירי חשמל וגז: הקפידו על תחזוקה נכונה של מכשירי חימום ותשתיות חשמל. הקפידו בעיקר בבדיקת שמיכות חשמליות ותנורי חימום ניידים.
  4. זהירות עם תרופות: שמרו תרופות במקום בטוח וסדרו אותן לפי הנחיות הרופא.
  5. הקפידו על מנוחה והפסקות: במיוחד אחרי מאמץ פיזי.
  6. התאמת סביבת העבודה מול מחשב: גם אם אתם עובדים מול מחשב, או רק גולשים ברשת, ודאו עמדת עבודה מותאמת ונוחה לישיבה ארוכה.
  7. בדיקות תקופתיות: הקפידו לעבור בדיקות רפואיות שגרתיות.
  8. תכננו מראש מוכנות למצבי חירום: הכינו תיק חירום הכולל תרופות, מסמכים חשובים ומזון לשעת חירום.
  9. שמרו על קשר עם בני משפחה ושכנים: עדכנו מישהו קרוב על מצבכם.
  10. תשומת לב לנפש ולגוף: פעילות גופנית יומיומית וקשר חברתי חשובים לבריאותכם.

השארת תגובה