מאת: מיקי אלון.
בזכות סיוע עיריית ראשון לציון: שורדי השואה בעיר זכו למיצוי זכויותיהם בסך 7.6 מיליון ש"ח בשנת 2021
יום השואה הבינלאומי יחול ביום חמישי הקרוב, ובעיריית ראשון לציון עוזרים לשורדי השואה למצות את זכויותיהם. בשנת 2021 הגיע הסיוע לסכום של 7,618,300 ₪, ובשבע השנים האחרונות זכו שורדי השואה לסיוע במיצוי זכויות בסך 15,853,522 ₪. ביום חמישי הקרוב תציין העירייה את יום השואה הבינלאומי במספר אירועים. ראש העירייה, רז קינסטליך: "השליחות שלנו היא לזכור ולהזכיר את שורדי השואה, כעירייה אנו מחבקים אותם ומעניקים להם את הטיפול המיטבי לכל אורך השנה".
מחבקים את שורדי השואה בכל השנה: באגף לאזרחים ותיקים בעיריית ראשון לציון מפעילים מזה כ-7 שנים תוכנית מיצוי זכויות כספיות לשורדי השואה בשיתוף עמותת "אביב לניצולי שואה", במהלכן הוענק לשורדים בעיר סיוע כספי בסך 15,853,522 ₪. רק בשנה החולפת, הוענק סיוע פרונטלי ומרחוק בסך 7,618,300 ₪, ל-377 שורדים המתגוררים בעיר.
ביום חמישי הקרוב יחול יום השואה הבינלאומי, ובעיריית ראשון לציון יציינו זאת בכנס שיתקיים באולם מועצת העיר, ובמעמד ראש העירייה, רז קינסטליך. בכנס יוצגו דברי ראשי הערים התאומות של ראשון לציון – חרקוב (אוקראינה), דברצן (הונגריה), מונסטר (גרמניה), קרסנודאר (רוסיה) ולובלין (פולין) – וישתתפו בו גם כ-50 חניכים מתוכניות קשרי חוץ לנוער, ניצולי שואה ונציגים נוספים מהערים התאומות.
ראש העירייה, רז קינסטליך: "שורדי השואה הם הלב הפועם עליו מושתת העיר הזו. בזכות ההקרבה שלהם וסיפורי הגבורה שלהם, יש לנו את הזכות לחיות במדינת ישראל כיום. השליחות שלנו היא לזכור ולהזכיר אותם בכל פעם, ואני שמח שאנחנו כעירייה מחבקים אותם ומעניקים להם את הטיפול המיטבי ואת העזרה הנדרשת לכל אורך השנה. אני גאה מאוד בפעילויות הרבות אותן מפעילה העירייה למען השורדים, ובטוח שנמשיך בהן גם בשנה הקרובה".
כאמור, לעיריית ראשון לציון הסכם עם עמותת "אביב לניצולי השואה" הכולל שירות מיצוי זכויות כספיות לשורדים, שנחשפים לעמותה בעזרת פרסומים של העירייה והעובדות הסוציאליות. במסגרת ההסכם, מגיע מדי שבוע לאגף לאזרחים ותיקים בעיר עורך דין מומחה מטעם העמותה לפגישות אישיות שמתואמות מראש עם ניצולי השואה. כל זאת, בנוסף לייעוץ טלפוני המוענק להם.
כזכור, עיריית ראשון לציון מפעילה תוכניות רבות עבור שורדי השואה, וביניהן קו חם ייחודי המורכב ממתנדבים, חלקם שורדי שואה אף הם, המעניקים אוזן קשבת; פרויקט פר"ח לניצול המספק סל שירותים לשורדים, עונה על צרכיהם ומחזק את תחושת השייכות שלהם לעיר. בנוסף, המינהל לשילוב חברתי מפעיל מתנדבים רבים שמשמרים את הקשר עם השורדים, ביניהם סיירת תושבים – קבוצות מתנדבים שמבקרות את הניצולים בחגים ובמועדי ישראל במטרה להכניס אור ושמחה אל בתי הניצולים אשר חיים בבדידות. המתנדבים מפעילים גם קו חם, שבמסגרתו הם מתקשרים באופן קבוע לניצולי השואה, שואלים לשלומם ומנגישים עבורם שירותים רלוונטיים בקהילה וכנסים חברתיים. בנוסף, התוכנית יוזמת ומארגנת מספר אירועים חברתיים לשורדי השואה ללא תשלום.
"מחובתנו כחברה לזכור את שורדי השואה ולחבק אותם", אמר מ"מ וסגן ראש העירייה ומחזיק תיק הרווחה מוטי עג'מי. "מיצוי הזכויות לשורדים מבטיח שהם יקבלו את המגיע להם, ואנו כעירייה נמשיך לעזור להם בכך ככל שיידרש לכל אורך השנה".