ביקשתם קיבלתם ! מי לא אוהב לקבל מתכונים שכבר עברו את משוכת המומחה ומומלץ על ידם? ברור כולם , ליאת דוד הראשל"צית תפרסם סידרת מתכונים כזו כאן באתר, תהנו ובתיאבון!
מתכון אוסובוקו מושלם על פי המתכון של קפה איטליה
מומלץ לכל ארוחה לאוהבי הבשר
מה נחוץ?
פרוסות אוסובוקו – כ 8 יחידות
שמן זית לטיגון
מלח הימלאיה ורוד
פלפל שחור גרוס טרי
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
5-6 שיני שום כתושות
2 ראשי כרישה החלק הלבן פרוס לטבעות
4 גזרים חתוכים ל 3-4 חתיכות לכל גזר
4 גבעולי סלרי ללא עלים פרוסים דק
1/4 כפית צ׳ילי יבש גרוס
2 כפיות פפריקה אדומה
4 עלי דפנה
4 גבעולי טימין
2/3 בקבוק יין אדום איכותי
במידת הצורך מים
לרוטב עגבניות
2 בקבוקי זכוכית עגבניות פולפה של Mutti
4 שיני שום
1/4 כפית צ׳ילי
כפית מלח הימלאיה ורוד
מעט פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
ומה עושים?
רוטב העגבניות:
מחממים בסיר שמן זית, מטגנים שיני שום כתושות על אש קטנה עד הזהבה
מוסיפים את יתר הרכיבים מערבבים ומרתיחים
מנמיכים ומבשלים כעשרים דקות ברתיחה עדינה
לאחר שהתקרר טוחנים הכל בבלנדר מוט
הבשר:
מלהטים סיר שיכול להכנס לאפיה בתנור ויכול להכיל את נתחי האוסובוקו
מוסיפים שמן זית וסוגרים את נתחי האוסובוקו מכל צדדיהם
ממליחים ומפלפלים
מוציאים את נתחי האוסובוקו שומרים בצד
מוציאים את עודפי השמן
מוסיפים לסיר מעט מהיין ומגרדים משקעים מתחתית הסיר
כשהיין מתאדה מוסיפים שמן זית ואת הבצל הקצוץ מטגנים מעט מוסיפים את הכרישה, הגזר, סלרי, שום וממשיכים לטגן יחד עוד כחמש דקות תוך ערבוב
מוסיפים את טימין ועלי הדפנה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 3-4 דקות
יוצקים אל הסיר את יתרת היין מערבבים ומביאים לרתיחה מבשלים על אש גבוהה עוד כשלוש דקות
מוסיפים את רוטב העגבניות (מבשלים רוטב בנפרד) מערבבים ומוסיפים את נתחי האוסובוקו אל תוך הרוטב.
מביאים לרתיחה מעבירים לבישול על אש נמוכה כשעתיים.
לאחר שעתיים מעבירים לעוד כשלוש שעות אפיה בתנור שחומם מראש על 150 מעלות
מדי פעם בודקים נוזלים במידת הצורך מוסיפים מים רותחים.
הבשר יוצא כל כך רך מתפרק מהעצם.
שילוב הטעמים של הבשר היין רוטב העגבניות פשוט מנצח.
בתאבון
ליאת דוד.