מאת: מיקי אלון. משבר הקורונה הוביל רבים לאמץ כלבים ולהעניק להם בית חם * כפעולה משלימה, מציעים בשירות הווטרינרי ובמינהל קהילה בעיריית ראשון לציון להשתתף בקורס: "להבין כלבים" * מאלף הכלבים, רותם לוי: "כשלא מבינים את הכלב, מתחילות בעיות התנהגות ואז רעיון של מסירה או נטישה מתחיל לעלות על הפרק, מזה בדיוק אנחנו רוצים להימנע".
בחודש הבא יתחיל בראשון לציון המחזור השלישי של קורס "להבין כלבים". קורס שמעניק ידע והבנה על עולמו של הכלב ונולד מצורך שעלה מהשטח. בשנת 2020 מסר השירות הווטרינרי העירוני 70 כלבים לאימוץ, מספר חסר תקדים. מנהל השירות הווטרינרי העירוני, ד"ר יהונתן אבן צור, מסביר שהרקע לזה הוא התפשטות נגיף הקורונה שהכניס אותנו לסגרים והעלה את הצורך בחברה.
עם החזרה לשגרה והחשש ממסירת כלבים ואף נטישה, החליטו בשירות הווטרינרי העירוני ובמינהל קהילה לקיים קורס פתוח לציבור בשם "להבין כלבים". הרעיון הוא לסייע לבעלי הכלבים במתן טכניקות וידע משמעותיים שיוכלו להקל את חייהם עם כלביהם. ראש העירייה, רז קינסטליך, בירך על קיום הקורס ואמר: "אנחנו לא שוכחים לרגע את חברינו ההולכים על ארבע. יש להם תרומה משמעותית לשיפור חיינו וראינו את זה בתקופת המשבר בשנה החולפת. הקורס נועד להשלים את תהליך האימוץ ולהדק את הקשר בין התושבים לכלביהם".
את הקורס מנחה מאלף הכלבים והמטפל ההתנהגותי, רותם לוי, שמסביר: "גידול כלב מכניס אושר גדול הביתה, כל מי שגידל כלב יסכים עם זה. אבל זה רחוק מאוד מלהיות קל. ועוד יותר קשר ללמוד בעצמך איך לעשות את כל הדברים בצורה נכונה. כשלא מבינים את הכלב, מתחילות בעיות התנהגות ואז רעיון של מסירה או נטישה מתחיל לעלות על הפרק, מזה בדיוק אנחנו רוצים להימנע. בקורס אנחנו לומדים על עולמו של הכלב החל מהבסיס – יצרים, גזעים, דרך ההשפעות הסביבתיות על אופי הכלב. מדברים על טכניקות לימוד פרקטיות שתוכלו ליישם בביתכם וגם על דרכים למניעת בעיות התנהגות. אני שם דגש על פרקטיקה ועל זיהוי סימני שפת גוף ומצבו הרגשי של הכלב. אם תבינו את הכלב שלכם תבינו הרבה יותר טוב את הפעולות שלו. בסוף כל שיעור אני משאיר קצת זמן לשאלות על המהות".
.עד כה השתתפו בקורס כמאה תושבים, אחד מהם הוא ארז ספקיאר שאימץ את הכלב באטר "אני חושב שזה קורס חובה לכל מי שרוצה חיים טובים יותר לו ולכלבו, זה בטוח מונע הרבה תסכול משני הצדדים ,כשיש יותר הבנה. לי זה גם פתח דלת להתעניין וללמוד עוד על הנושאים האלה בשביל לתקשר טוב יותר עם הכלב". לינוי שאימצה את הכלבה לולי, מוסיפה: "זו יוזמה נהדרת. אנשים שהם לא מאלפים, רוצים לקבל קצת כלים שיוכלו לשפר את התקשורת עם הכלב שלהם. רוב האנשים וגם אני, לא מכירים את שפת הגוף של הכלבים וחשוב שכולם יכירו, הייתי אפילו מכניסה את זה כמערך שיעור בבתי ספר".
מחזיקת תיק קהילה, אפרת אברמוביץ', הוסיפה: "הקורונה חיזקה את הקשרים שלנו עם ההולכים על ארבע. יש בעיר כל כך הרבה אוהבי חיות שמצאנו לנכון לתת להם כלים לחזק ולהעשיר את הקשר שלהם עם כלביהם". מתאמת האימוצים בשירות הווטרינרי, אביה פרי, מסכמת: "אין אנשים רעים ואין כלבים רעים. אבל לא כל הידע אינטואיטיבי ואני מבטיחה לכל מי שיצטרף לקורס הזה שהוא ילמד ממנו. אני 15 שנים בעולם הכלבים והקורס חידש גם לי".
הקורס מונה שלושה מפגשים שבועיים בני שעה אחת המועברים בזום. הוא פתוח לקהל הרחב אך מותנה בהרשמה מראש. בשבועות הקרובים יעלה לאתר העירוני פרטים ואפשרויות להרשמה לקורס שיפתח ב-6.5.21.