עיריית ראשון לציון עולה שלב במאבק נגד צואת כלבים, ותחל בפיילוט שבמסגרתו יהיה ניתן לאתר את בעלי הכלב לפי בדיקת DNA של הצואה. הפיילוט יתחיל בשתי שכונות בעיר – נווה ים ורמב"ם, שבהן יש מספר גדול של כלבים.
בעלי הכלבים שיצטרפו למאגר ה-DNA יזכו לבדיקת זיהוי מוטציה ובדיקה לקביעת פרופיל גנטי ללא כל עלות. ראש העירייה, רז קינסטליך: "אנו מובילים מהלך חדשני במטרה למגר את מפגעי צואת הכלבים בעיר"
האם בקרוב מדרכות העיר יהיו ללא צואת כלבים? לפי התוכנית של עיריית ראשון לציון, נראה שאנחנו בדרך לשם. כחלק ממהפכת הניקיון, יצאה העירייה באמצעות החברה לביטחון וסדר ציבורי במהלך חדשני של יצירת מאגר DNA לכלבים אשר בעזרתו יהיה ניתן לזהות את בעל הכלב לפי דגימת צואה. הפיילוט ויצירת המאגר יבוצע על ידי חברה פרטית שזכתה במכרז שאותו ניהלה החברה לביטחון ולסדר ציבורי.
במסגרת הפיילוט תילקח דגימת DNA של כל הכלבים בעיר, כך שלבסוף ייווצר מאגר של כל 18 אלף הכלבים המוחזקים ברישיון. עם הצירוף למאגר תוענק לכל כלב בדיקה לקביעת הפרופיל הגנטי המספקת בחינה האם לכלב יש מחלות גנטיות, ובדיקה לזיהוי מוטציה בגן 1MDR הקשורה לתופעות לוואי כתוצאה מהטיפול הנהוג להגנה מפני תולעת הפארק, או הגנה מפני מזיקים באמצעות תרופות שונות. שתי הבדיקות יינתנו לבעלי הכלבים בחינם.
מזה שנים רבות מנסות הרשויות המקומיות להיאבק במפגעי הניקיון של אי-איסוף צואת כלבים. כך למשל, בעיריית ראשון לציון עומד הקנס בגין עבירה זו על 730 שקל – הסכום המקסימלי האפשרי. יחד עם זאת, קשה מאוד לתפוס בזמן אמת את מבצע העבירה, ורף ההוכחה קשה אף יותר.
נציין, כי רק בשנת 2022 התקבלו במוקד העירוני כ-2,700 תלונות על צואת כלבים ברחבי העיר ובוצעו 713 סיורים מתוגברים כדי להילחם בתופעה. כמו כן, בחברה לביטחון ולסדר ציבורי התקבלו 2,709 תלונות על צואת כלבים, בוצעו 1,568 סיורים מתוגברים, בנוסף ל-110 סיורים ופעולות יזומות של החברה, וחולקו 2,703 דוחות.
ראש העירייה, רז קינסטליך:
״בחודשים האחרונים הובלנו מהלך חדשני של יצירת מאגר DNA לכלבים, במטרה למגר את תופעת מפגע צואת הכלבים כדי שהולכי הרגל יוכלו לנוע ברחבי העיר ללא חשש. לצערנו, מדובר בתופעה שכיחה ואנו רוצים למנוע אותה עד כמה שניתן. בשלב הראשון, נצא לפיילוט בשכונות רמב"ם ונווה ים, ונפעל במקביל על מנת שכמה שיותר בעלי כלבים יצטרפו למאגר".
סגן ראש העירייה, מחזיק תיק הביטחון – מקסים בביצקי:
״ברצוני להודות לראש העירייה רז קינסטליך שתמך בהצעתי, כאשר רבים לא האמינו שהמיזם יצא לפועל. צואת הכלבים שלא נאספת ונשארת ברחובות העיר מהווה מטרד ופוגעת באיכות החיים שלנו. אני קורא לכל בעלי הכלבים בעיר להגיע לווטרינריה העירונית או לווטרינריים הפרטיים, ולעזור לנו להפוך את העיר לנקייה יותר״.