מתכון מיוחד לשבועות 2023 – עוגת שכבות עם מילוי גבינה גנאש שוקולד ואוראו

צילום: נועם אלון.

מאת: נועם אלון
שבועות.. אחד החגים האהובים עלי. אפשר לעשות כל כך הרבה דברים עם גבינה. הפעם עוגת שכבות כהה כהה, עם מילוי עוגת גבינה ביניהם.שוקולד וגבינה. השילוב המושלם, תוסיפו אוראו, ובכלל כיף!

צילום: נועם אלון.

לעוגה:
2 ורבע כוסות קמח
2 ורבע סוכר דק
1 כוס קקאו כהה
1 כף אבקת סודה לשתיה
1.5 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1.5 חלב בטמפ החדר
1 כוס קפה חם
3/4 כוס שמח
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים בטמפ החדר
3 תבניות 20 ס”מ חד או רב פעמיות

למילוי עוגת הגבינה:
500 גרם גבינת שמנת
100 גרם חמאה רכה
200 מ”ל שמנת מתוקה
200 גרם אבקת סוכר

לציפוי:
סופר קרם ורוד / סופר קרם לבן וצבע מאכל ורוד (להשיג כאן)
או
220 גרם חמאה
4 כוסות אבקת סוכר
1 כף שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית צבע מאכל ורוד

לגנאש השוקולד:
150 גרם שוקולד מריר איכותי
90 גרם מרגרינה
1 כף סירופ תירס או דבש

לקישוט קצפת:
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר לטעם
עוגיות אוריאו לקישוט

חממו תנור ל180 מעלות.
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, סוכר, קקאו, סודה, אבקת אפיה ומלח.

בקערה נפרדת ערבבו את החלב, הקפה, השמן והוניל. ערבבו פנימה את הביצים.

הוסיפו את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה וערבבו עד לקבלת בלילה הומוגנית ואחידה.
חלקו את התערובת באופן שווה בין 3 התבניות המשומנות היטב.

אפו 2 עד שקיסם יוצא יבש (בערך 23 דקות). קררו מעט, הוציאו מהתבניות קררו ובינתיים אפו את התבנית השלישית.
קררו גם את העוגה האחרונה.
עטפו את העוגות בניילון נצמד וקררו לבערך 30 דקות.

בינתיים הכינו את מילוי הגבינה.
במיקסר הקציפו את גבינת השמנת, החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת חיוורת ואוורירית. קפלו פנימה את השמנת עד לקבלת תערובת אחידה.

כדי להכין את הציפוי הורוד השתמשו בסופר קרם מוכן וצבעו אותו או הקציפו את החמאה, הסוכר, הוניל וצבע המאכל עד לקבלת קרם אוורירי.

יישרו את העוגות, וחתכו כל עוגה לרוחבה (2 שכבות). הניחו בערך 1/2 כף של מילוי גבינה על משטח ההגשה שלכם והניחו את העוגה הראשונה עליו הוסיפו בערך 1/2 כוס של מילוי גבינה על העוגה ומרחו מעט. המשיכו כך עד שתגיעו לעוגה האחרונה.
כסו עם שכבה דקה של מילוי קרם או סופר קרם(או קרם חמאה)

קררו לפחות 30 דקות במקרר.
כסו עם הקרם הורוד וקררו עוד 15 דקות.
בינתיים הכינו את גנאש השוקולד, בקערה קטנה המיסו את השוקולד, החמאה, סירופ התירס והמלח במיקרוגל בערך 50 שניות וערבבו עד לקבלת קרם חלק. קררו כ-10-15 דקות בינתיים הכינו את הקרם לזילוף, הקציפו עד לקבלת קצף יציב ומתוק. העבירו לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול.

הוציאו את העוגה מהמקרר ושפכו את תערובת השוקולד בקצוות העוגה ותנו לה לנזול לצידי העוגה. כשסיימתם, השתמשו בשארית הגנאש כדי לצפות את מרכז העוגה. זלפו כוכבים וקשטו בחצאי עוגיות אוראו.

צילום: נועם אלון.

חג שבועות שמח!

באדיבות:  https://cleancheatrepeat.wordpress.com?/

השארת תגובה