כיצד מוצאים מוצרים טבעוניים למשלוח מנות בסופר, ואיך מכינים אוזני המן טבעוניות וטעימות, כדאי להיכנס, פורים שמח!

אזני המן טבעוניות וטעימות. צילום: אלונה להב.

בריא וטעים בקלי קלות, כך תכינו משלוח מנות טבעוני ,לא צריך להתאמץ ולשבור את הראש – מה שמים במשלוח מנות טבעוני? אילו חטיפים מתאימים ומה יעשה מתוק בפה? וגם – איך מכינים אוזני המן טבעוניות?

טעים לכולם . צילום: אלונה להב.

אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי מציג משלוח מנות טעים, מפנק וחומל. משלוח מנות הוא אחד מהמנהגים היותר כיפיים של פורים. היום, כשרבים מסביבנו בוחרים להפחית להפסיק לאכול מן החי, והמבחר למזון מהצומח גדל כל הזמן, גם במשלוחי מנות טבעוניים האופציות למשלוחים טעימים מגוונות מאוד. אפשר להכין משלוח מנות בריא או מושחת, וכמובן שניתן גם לשלב בין השניים.

צפו בסרטון המציג חלק מהמבחר הרב המתאים לשילוב במשלוח מנות טבעוני:

אז מה קונים למשלוח מנות טבעוני, לאירוח או לנשנוש?
יכול להיות שלא ידעתם, אבל חלק גדול מהחטיפים, השוקולדים, העוגיות והוופלים האהובים על כולם
הם טבעוניים: תפוצ’יפס, ביסלי ובמבה,אפרופו, צ’יטוס במרבית הטעמים: דוריטוס, פרינגלס קלאסי,
בייגלה מסוגים שונים, רוב סוגי הפופקורן למיקרו, עוגיות עבאדי ועוד.

רוצים להוסיף מתוק? יש מבחר עצום, עוגיות לוטוס הטעימות, עוגיות אוראו הקלאסיות )יש גם סוגים
נוספים שאינם טבעונים – חשוב לשים לב(, שוקולד ספלנדיד, שוקולד פנדה )פיתוח ישראלי טעים ומעורר
גאווה(, מגוון סוגים של וופלים )מן, עלית ואחרים(, גליליות ורוב סוכריות ה-Pez.

רשימה ארוכה ומפורטת של מוצרים ללא רכיבי חלב או ביצים, קיימת בעמוד פורים באתר הצמחונות
והטבעונות הישראלי של עמותת אנימלס, אפשר גם לחפש את הסימן של “ויגן פרנדלי” מאחור, או
להתבונן ברכיבים ולוודא שאינם כוללים חלב או ביצים )אם המוצר הוא פרווה, צריך וודא שאינו מכיל
ביצים(. בסוכריות למיניהן כדאי לוודא שאינן מכילות ג’לטין מן החי.

מי שממש רוצה לפנק יכול גם להזמין משלוח של שוקולדים טבעוניים מובחרים.

מה עם טאץ’ ביתי? מעוניינים להוסיף משהו מעשה ידיכם? לפניכם מתכון פשוט וקל להכנה גם עם ילדים של אוזני המן טבעוניות. מתכון לאוזני המן טבעוניות וטעימות.
צפו בסרטון המציג כיצד מכינים אוזני המן טבעוניות:

המרכיבים:
החומרים למלית אוזני ההמן:
למשלוח בריא/למבוגרים:
● 3⁄4 כוס מים
● 1⁄3 כוס סוכר חום
● 100 גרם פרג טחון ו50- גרם צימוקים, או תמרים מגולענים עם מעט קינמון, או תערובת אגוזי
מלך/שקדים כתושים עם סוכר.
● כף שמן קנולה
● מעט קינמון
● קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני.
לגרסה היותר פשוטה ומושחתת:
כפית של שוקולד השחר עם הפקק הצהוב או ממרח לוטוס, או בגרסה אהובה במיוחד על ילדים – קוביה
או שתיים של שוקולד טבעוני.

החומרים לבצק:
● 40 גרם מחית טופו טופו טחון למרקם חלק עם כף מים או שתי כפות שמנת טופו לדוגמא ניתן
להשתמש בשמנת טופוטי.
● 90 גרם שמן קנולה
● 1⁄3 כוס סוכר חום
● 100 גרם קמח לבן
● כוס )250 ג'( קמח מלא
● 10 גרם )שקית( אבקת אפייה
● 1⁄3 כוס סוכר חום
● 1⁄4 כוס מיץ תפוזים
● מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
הוראות ההכנה:

הכנת המלית:
מרתיחים את המים עם הסוכר על אש קטנה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. מניחים את התערובת להתקרר בצד. מחממים מראש תנור ל175- מעלות למשך מספר דקות.

הכנת הבצק של אוזני ההמן:
מערבבים היטב את הקמחים ואבקת האפייה. טוחנים את השמן והסוכר במעבד מזון מוסיפים לסירוגין מעט קמח ומעט מיץ, ואת קליפת הלימון. מרדדים את הבצק שנוצר במערוך, לשכבה דקה. קורצים עיגולים על-ידי לחיצת כוס הפוכה על הבצק המרודד. ממקמים באמצע כל עיגול כפית מהמלית ומהדקים את הקצוות למשולש. אופים ב175- מעלות במשך כ20- דקות.

פורים שמח ! צילום: אלונה רהב.

נגענו כאן רק בקצה המזלג. בעמוד פורים, באתר הצמחונות והטבעונות הישראלי של עמותת אנימלס, ניתן למצוא עוד המון טיפים למשלוחי מנות ורעיונות לפורים.

השארת תגובה