לרגל יום האישה הבינלאומי החליטו עדי זהר פעילה חברתית ומיקי אלון איש ציבור ופעיל חברתי לראיין נשים בתפקידי מפתח בעיר כמו, מ״מ סגנית ראש העיר, חברות המועצה ויועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה ועוד
שם: חלי סינאי
תפקיד: משנה לראש העיר ומחזיקת תיק מעמד הנשים
1. מהו המסר המרכזי שתרצי להעביר לנשים בעיר לרגל יום האישה הבינלאומי?
"יום האישה הוא הזדמנות עבורנו לחגוג את הישגי הנשים בכל תחומי החיים, ולהזכיר לעצמנו ולכולם שהמאבק לשוויון עוד לא תם. אני קוראת לכל אישה בעיר להאמין בעצמה, לדרוש את מקומה, ולא לוותר על החלומות שלה. יחד, נמשיך לפעול למען עתיד שוויוני יותר לכולנו."
2. מה לדעתך האתגרים המרכזיים שנשים עדיין מתמודדות איתם כיום, במיוחד בזירה המקומית?
"לצערי, גם בעידן שלנו, נשים עדיין מתמודדות עם אפליה ודעות קדומות, במיוחד בתחום התעסוקה והשכר. ברמה הארצית ישנו ייצוג חסר של נשים בכנסת, בממשלה, במשרדי הממשלה וסביב שולחן הקבינט. יש לממשלה ולנסת מה ללמוד מראשון לציון, 10 חברות מועצה שמהוות שליש מחברי המועצה, מ"מ וסגנית ראש העיר ונשים רבות במשרות בכירות: מהנדסת העיר, יועמשית, אדריכלית, מבקרת, גזברית, מנכ"לית החברה הכלכלית, מנכ"לית תאגיד המים, ראש מינהל קהילה, ראש מינהל רווחה, ראש מינהל חינוך."
3. האם יש אישה שהיוותה עבורך השראה לאורך חייך האישיים או המקצועיים?
"ישנן נשים רבות שהיוו עבורי השראה, אחת מהן היא השרה לשעבר, ח"כ קארין אלהרר, תושבת העיר שלנו וחברה טובה, שהיא עבורי השראה ומודל לחיקוי, אני מתייעצת איתה לא מעט. השנייה היא עו"ד ליאל אבן זהר, סגנית ומ"מ ראש העיר שאנשיחד איתה אנחנו מחזיקות את תיק הנשים, שמוכיחה ומלמדת אותי שעם נחישות ודבקות במטרה, אפשר להגיע להישגים מרשימים."
4. אילו צעדים ננקטו בעיר לקידום נשים בתפקידים בכירים ובזירה הציבורית?
"העירייה מקדמת תוכניות הכשרה וליווי לנשים המעוניינות להתקדם לתפקידי מנהיגות, וכן פועלת להגברת הייצוג הנשי בוועדות עירוניות ובמועצת העיר. בנוסף, אנו מעלים את המודעות לחשיבות של שוויון מגדרי וחשיבה וראייה מגדרית במרחב הציבורי ולעידוד נשים להשתלב בפעילות ציבורית."
5. איך העבודה שלך במועצה משפיעה ישירות על חייהן של נשים בעיר?
"הפעילות שלנו מקדמת תוכניות חינוכיות להעצמת נערות צעירות והכשרת מנהיגות העתיד שלנו, אנחנו מייצרות מרחבי עשייה שמעודדים מעורבות של נשים בפעילות קהילתית ובתהליכי קבלת ההחלטות. בנוסף, אני זמינה תמיד לפניות של נשים הזקוקות לעזרה וליווי,וגם לכאלה שרוצות ליזום וללוות"
6. מהם הפרויקטים או היוזמות שאת גאה בהם במיוחד בתחום קידום מעמד האישה?
"אני גאה מאוד במרכז נשים העירוני שלנו שנותן טיפול הוליסטי ושלם וכולל תמיכה ראשונית, ייעוץ תעסוקתי, ייעוץ לניהול וכלכלת המשפחה וחיבור לגורמי הסיוע התומכים בקהילה. פועל למיצוי זכויות נשים, סיוע משפטי ראשוני וייעוץ משפטי בתחומים נרחבים כגון זכויות דיור, זכויות בביטוח לאומי ועוד, תמיכה וליווי לנשים נפגעות אלימות במשפחה ואלימות מינית. המרכז פועל גם להעלאת המודעות בשיח הציבורי לזכויות נשים ולצרכיהן באמצעות סדנאות, פעילויות הסברה, ימי עיון וכנסים, השתתפות בדיונים מקצועיים, כתיבת ניירות עמדה, טורי דיעה, הצעות חוק ועוד. ופרויקט נוסף שאני גאה בו מאוד הוא סיירת הנשים שלנו, הסיירת פועלת למען הגברת תחושת הבטחון של נשים במתחמי הבילוי ופועלת בהתנדבות מלאה. אני מזמינה אתכן ואתכם להצטרף לסיירת."
7. איך את מצליחות לשלב בין קריירה תובענית לבין חיי משפחה?
"זה בהחלט אתגר לא פשוט, אך עם תמיכה של המשפחה וחלוקת תפקידים נכונה, אפשר למצוא את האיזון הנכון. חשוב לזכור, שאי אפשר להיות מושלמת תמיד ובכל תחום, וצריך לדעת לפעמים לשחרר ולהיעזר באחרים."
8. מה לדעתך צריך להשתנות כדי שנשים יוכלו להגיע לעמדות השפעה בלי לוותר על איזון חיים-עבודה?
"יש צורך בשינוי תרבותי וחברתי, שיכיר בחשיבות של שוויון מגדרי וייתן מענה לצרכים הייחודיים של נשים. בנוסף, נדרשת מדיניות תומכת מצד הממשלה והמעסיקים, שתאפשר גמישות בתנאי העבודה. ומדיניות ממשלתית שנותנת דוגמה לאחרים"
9. מה את מקווה לראות בעתיד עבור נשים בעיר ובעולם בכלל?
"אני מקווה לראות עולם שבו נשים וגברים נהנים משוויון הזדמנויות מלא, עולם שבו נשים מרגישות בטוחות ומוערכות, ויכולות להגשים את עצמן בכל תחום שיבחרו. אני מאמינה שעם עבודה קשה ושיתוף פעולה, נוכל להפוך את החזון הזה למציאות."
10. איזה טיפ היית נותנת לנערות ונשים צעירות ששואפות להיכנס לפוליטיקה או למנהיגות ציבורית?
"תאמינו בעצמכן, תלמדו כל הזמן, תהיו נחושות, ואל תפחדו להשמיע את קולכן. תמצאו מנטורית או מנטור שיכולים לתמוך ולכוון אתכן, ותזכרו שכל אישה יכולה לחולל שינוי."